Blake Lively i The Town

Jag såg faktiskt The Town för inte alls så länge sedan, och tyckte att Blake gjorde ett riktigt bra jobb i denna film, som skrev och regisserades av Ben Affleck, som även spelar huvudrollen i serien. Denna film hade premiär i USA i september 2010 och fick då mycket bra recensioner, något jag kan förstå efter att ha sett filmen.

Filmen handlar om fyra vänner i Boston som är kriminella och rånar banker. Ett av deras rån går dock lite fel, eftersom de tvingas ta en kvinna som gisslan, och Ben Afflecks rollfigur i filmen kontaktar henne efter rånet och faller för henne, vilket orsakar en del problem.

Även Jon Hamm, känd från bland annat Mad Men medverkar i filmen, där han spelar FBI agent.

Vad spelar Blake Lively i The Town?
Blakes rollfigur Krista är huvudpersonens (som spelas av Ben Affleck) ex-flickvän, som fortfarande är kär i Ben Afflecks rollfigur men som utpressas av FBI att berätta om rånarligans kommande planer, eftersom hon har en dotter som FBI hotar med att ta ifrån henne annars. Det är alltså en mycket annorlunda roll för Blake, eftersom hon både spelar en flickvän till en kriminell och mamma.

Blake vann inga individuella priser för The Town, men alla biskådisar var nominerade för flera priser tillsammans, och av dessa vann de två. Blake vann alltså pris för denna film, om än inte ett individuellt pris.

Helt klart en sevärd film, både för filmen i sig, som är mycket intressant, och även för att Blakes roll i filmen skiljer sig väldigt mycket från de roller hon brukar spela annars.

(bildkällan)